Over Bart

Mijn opleiding heb ik genoten aan de Universiteit Utrecht, waar ik  gekozen heb voor de studie Geschiedenis. Na mijn afstuderen begon ik als management trainee bij een grote uitgeverij, Wegener. Hier ontdekte ik, tijdens de internetbubbel, de mogelijkheden van het internet.Mijn volgende stap was bij Ernst & Young; ik werd verantwoordelijk voor arbeidsmarktcommunicatie via internet. Negen jaar was ik verantwoordelijk voor het benaderen van de juiste doelgroep via alle online middelen die destijds beschikbaar waren.

Een grote passie is en blijft voor mij sport. Dit leidde tot het wiLeer van de coachnnen van tweemaal het landskampioen als hockeykeeper (HGC, Amsterdam), diverse Europa Cups, deelname aan de Olympische Spelen (1992 Barcelona) en het WK in Utrecht (1998 Goud).

Na mijn actieve hockeycarrière werd ik hockeytrainer, eerst nog naast mijn loopbaan en vanaf de zomer van 2006 als professioneel trainer. Ik stapte over naar het begeleidingsteam van het Nederlands Dames Elftal o.l.v. Marc Lammers. Na een zeer succesvolle Olympische Spelen 2008 in Beijing (Goud) wilde ik ook zelf aan het stuur zitten. Ik koos voor een eindverantwoordelijke positie bij HC Klein Zwitserland; trainer/coach van het eerste herenteam. Door degradatie en (bijna) promotie maakte ik alle aspecten mee die sport zo interessant maken. Aan het einde van zijn contract stapte ik over naar Eiffel waar ik werkte op de scheidslijn van sport en arbeidsmarktcommunicatie.

Wat mij altijd heeft bezig gehouden is hoe je verbeteren van samenwerking tussen individuen en binnen teams kunt verbeteren. Mijn volgende stap was werken bij Management Drives. Als consultant, opleider en coach ben ik zeer geïnteresseerd in de inzet van de methodiek van Management Drives binnen zowel sportteams als teams in het bedrijfsleven. Het inzichtelijk maken van drijfveren van de teamleden leidt tot inzicht in ieders eigen drijfveren, maar maakt ook zichtbaar waar overeenkomsten en verschillen tussen gedrag van teamleden liggen. Elkaars gedrag herkennen, erkennen en accepteren leidt tot elkaar beter begrijpen en daarmee beter met elkaar samenwerken. Tevens krijg je door met het team het sportveld op te gaan heel snel en effectief inzicht in de dynamiek van het team.

Tijdens mijn werk met MD was ik ook trainer/coach van Schaerweijde, een Hoofdklasse hockeyteam. Voor mij de perfecte mogelijkheid om de kracht van Management Drives meteen toe te passen. In de aanloop naar de Olympische Spelen naar Londen 2012 heb ik namens MD ook het Nederlands Elftal begeleid met het gebruik van onze tool.

Tegenwoordig werk ik bij Robeco, een mooi bijzonder bedrijf in Asset Management, als HR Business Partner. Ook hier werk ik aan het versterken van individuen en teams, om samen de strategie van Robeco te kunnen neerzetten.